M

Síguenos:
Ig

C. Plaça de la cisterna

Situació: La Pobla de Vallbona
Entorn: Centre Históric
Superfície: 150m2
Usuaris: Residents i visitants
Necessitats y desitjos: Accesibilitat. Espai Públic. Visuals controlades. Atmosfera interior.
Característiques: Conservació. Renovació. Reversible. Procés participatiu. Disseny col.laboratiu,
Equip: Mentrestant ARQ COOP.V. Raúl Ferrándiz López (arquitecte)
Col.laboradors: María Martí Contelles (arquitecta)

+Info.

Després de la troballa de les restes de la Cisterna del municipi de la Pobla de Vallbona es va realitzar un procés participatiu amb la seua població per a conéixer la seua història i evolució i decidir col·lectivament el futur d’aquest icònic monument.

A partir de les conclusions obtingudes el projecte estableix dos objectius principals, recuperar la atmosfera interior de l’espai de la cisterna i recuperar l’espai superior com un punt de trobada per al poble.

A l’interior, unes voltes de fusta completen l’espai diferenciant en tot moment l’existent i la intervenció. En la plaça, la ceràmica i l’acer es combinen per a generar elements reversibles i acostar-se a la tradició. La volta marca l’accés i la baixada a la cisterna. La torreta, recupera la presència d’aigua en la part superior i restableix la plaça com a punt de trobada i reunió.

Tras el hallazgo de los restos de La Cisterna del municipio de la Pobla de Vallbona se realizó un proceso participativo con su población para conocer su historia y evolución y decidir colectivamente el futuro de este icónico monumento.

A partir de las conclusiones obtenidas el proyecto establece dos objetivos principales, recuperar la atmósfera interior del espacio de la cisterna y recuperar el espacio superior como un punto de encuentro para el pueblo. 

En el interior, unas bóvedas de madera completan el espacio diferenciando en todo momento lo existente y la intervención. En la plaza, la cerámica y el acero se combinan para generar elementos reversibles y acercarse a la tradición. La bóveda marca el acceso y la bajada a la cisterna. La torreta, recupera la presencia de agua en la parte superior y restablece la plaza como punto de encuentro y reunión.