+
Situació: Castelló de la Plana
Entorn: Eixample
Superfície: 1610m2
Usuaris: Residents
Necessitats y desitjos: Flexibilitat. Diversitat. Solidaritat. Innovació
Característiques: Espais desjerarquitzats. Perspectiva de gènere. Espais comunitaris.Construcció 4.0. Recuperació material. Pati Bioclimàtic. Eficiència Energètica.
Equip: Mentrestant ARQ COOP.V. Jaime Prior i Llombart (arquitecte).Raúl Ferrándiz López (arquitecte)
Equip Técnic: Carratala Arq (enginyeria). Triar (BIM). Eva Civera Balaguer (arq.Tèc). Fco. Navarro Alejandro (arq.Tèc). Yaiza Pérez Alonso (sociòloga)
Col.laboradors: Ivan Ortuño Pérez (renders). Daniel Rubio Signes (enginyeria). Batiste Vidal Vidal (enginyeria). Razvan Valentin Stoica (enginyeria). Irene Diaz Benito (enginyeria).
María Martí Contelles (arquitecta)
El projecte consisteix en la rehabilitació d’un edifici residencial de quatre plantes i l’ampliació de dos nous nivells.
La proposta allibera la planta baixa per complet entenent-se com un carrer interior que connecta locals administratius i espais comunitaris. Les comunicacions verticals desplaçades als laterals…
L’edifici proposa dos models residencials:
“UNITAT”: habitatge com a unitat bàsica capaç d’adaptar-se a les diversitats mitjançant l’agregació o sostracció d’estades.
“CO-HABITATGE”: habitatge col·laboratiu on dues unitats de convivència independents comparteixen espais de relació i cura.
El pati bioclimàtic es converteix en l’eix central de la proposta. Espai viu i dinàmic que a més de crear comunitat relacionant els diferents habitatges, calfa l’espai a l’hivern i el refresca a l’estiu.
El proyecto consiste en la rehabilitación de un edificio residencial de cuatro plantas y la ampliación de dos nuevos niveles.
La propuesta libera la planta baja por completo entendiéndose como una calle interior que conecta locales administrativos y espacios comunitarios. Las comunicaciones verticales desplazadas a los laterales…
El edificio propone dos modelos habitacionales:
“UNITAT”: vivienda como unidad básica capaz de adaptarse a las diversidades mediante la agregación o sustracción de estancias.
“CO-HABITATGE”: vivienda colaborativa donde dos unidades de convivencia independientes comparten espacios de relación y cuidado.
El patio bioclimático se convierte en el eje central de la propuesta. Espacio vivo y dinámico que además de crear comunidad relacionando las diferentes viviendas, calienta el espacio en invierno y lo refresca en verano.
Habitatge Col.lectiu