M

Síguenos:
Ig

A. Projecte pilot d´habitatge Castelló

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Situació: Castelló de la Plana
Entorn: Eixample
Superfície: 1610m2
Usuaris: Residents
Necessitats y desitjos: Flexibilitat. Diversitat. Solidaritat. Innovació
Característiques: Espais desjerarquitzats. Perspectiva de gènere. Espais comunitaris.Construcció 4.0. Recuperació material. Pati Bioclimàtic. Eficiència Energètica.
Equip: Mentrestant ARQ COOP.V. Jaime Prior i Llombart (arquitecte).Raúl Ferrándiz López (arquitecte)
Equip Técnic: Carratala Arq (enginyeria). Triar (BIM). Eva Civera Balaguer (arq.Tèc). Fco. Navarro Alejandro (arq.Tèc). Yaiza Pérez Alonso (sociòloga)
Col.laboradors: Ivan Ortuño Pérez (renders). Daniel Rubio Signes (enginyeria). Batiste Vidal Vidal (enginyeria). Razvan Valentin Stoica (enginyeria). Irene Diaz Benito (enginyeria).
María Martí Contelles (arquitecta)

+Info.

El projecte consisteix en la rehabilitació d’un edifici residencial de quatre plantes i l’ampliació de dos nous nivells.

La proposta allibera la planta baixa per complet entenent-se com un carrer interior que connecta locals administratius i espais comunitaris. Les comunicacions verticals desplaçades als laterals…

L’edifici proposa dos models residencials:

“UNITAT”: habitatge com a unitat bàsica capaç d’adaptar-se a les diversitats mitjançant l’agregació o sostracció d’estades.

“CO-HABITATGE”: habitatge col·laboratiu on dues unitats de convivència independents comparteixen espais de relació i cura.

El pati bioclimàtic es converteix en l’eix central de la proposta. Espai viu i dinàmic que a més de crear comunitat relacionant els diferents habitatges, calfa l’espai a l’hivern i el refresca a l’estiu.

El proyecto consiste en la rehabilitación de un edificio residencial de cuatro plantas y la ampliación de dos nuevos niveles.

La propuesta libera la planta baja por completo entendiéndose como una calle interior que conecta locales administrativos y espacios comunitarios. Las comunicaciones verticales desplazadas a los laterales…

El edificio propone dos modelos habitacionales:

“UNITAT”: vivienda como unidad básica capaz de adaptarse a las diversidades mediante la agregación o sustracción de estancias.

“CO-HABITATGE”: vivienda colaborativa donde dos unidades de convivencia independientes comparten espacios de relación y cuidado.

El patio bioclimático se convierte en el eje central de la propuesta. Espacio vivo y dinámico que además de crear comunidad relacionando las diferentes viviendas, calienta el espacio en invierno y lo refresca en verano.

Habitatge Col.lectiu